Αρχική
previous arrow
next arrow
Slider

Το Εργαστήριο Αειφόρου Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας (SDE Lab.) Ιδρύθηκε το 2016 (Φ.Ε.Κ. 1271) ως μονάδα του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Η αποστολή του είναι να παρέχει διδασκαλία, έρευνα και συνεργασίες στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και της Αειφόρου Ανάπτυξης. Στοχεύει επίσης στην ανάπτυξη υποδομών προκειμένου να παρέχεται αποτελεσματική υποστήριξη σε φοιτητές, αποφοίτους, πολίτες και φορείς από την περιοχή της Πελοποννήσου ως προς την προώθηση του επιχειρηματικού τρόπου σκέψης και την ενδυνάμωση της υιοθέτησης καινοτομίας στους υπάρχοντες τομείς της βιομηχανίας όπως η τεχνολογία, η γεωργία, τα τρόφιμα, ο τουρισμός, κλπ. Το εργαστήριο υιοθετεί επίσης κοινωνικό ρόλο ως προς την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τις σύγχρονες τάσεις της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας των Νέων.

 

Ανακοινώσεις - Βραβείο καλύτερης εργασίας (01-02-2019)

Η εργασία με τιτλο "Exploring the gender gap in entrepreneurial efficacy and intention in Greece" των Alexandros Kakouris, Nikolaos Apostolopoulos, Zacharias Dermatis, Dimitrios Komninos and Panagiotis Liargovas η οποία παρουσιαστηκε στο συνέδριο ICEIRD 2017 (International Conference for Entrepreneurship, Innovation and Regional Development), Θεσσαλονίκη 31 Αυγούστου - 1 Σεπτέμβρη 2017, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ακαδημαϊκή εργασία του συνεδρίου.

2017_awarded_paper.pdf

Ανακοίνωση - Ολοκλήρωση διδακτορικής διατριβής (01-02-2019)

Ο κος Αλέξανδρος Κακούρης ολοκλήρωσε την δεύτερη διδακτορική του διατριβή υπό την επίβλεψη του Καθ. Π. Λιαργκόβα με θέμα "Entrepreneurial opportunity perception: Analyzing the effect of the learning style". Η δημόσια υποστήριξη έγινε στο Τμήμα Οικονομικών την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.

14th European Conference on Innovation and Entrepreneurship - Συνέντευξη στο κανάλι της Βουλής - Vid

14th European Conference on Innovation and Entrepreneurship